KOYUNKÖY’DE MAHYA TÖRENİ DÜZENLENDİ

28-08-2022

KOYUNKÖY’DE MAHYA TÖRENİ DÜZENLENDİ

İskeçe Müftülüğü ve Koyunköy halkı tarafından 28 Ağustos Pazar günü Koyunköy Camii’nde Mahya töreni düzenlendi. Mahya törenine halk yoğun ilgi gösterdi.

Koyunköy’de düzenlenen Mahya törenine İskeçe Müftü Vekilimiz Ahmet Hraloğlu’nun yanı sıra, T.C. Gümülcine Başkonsolosu sayın Murat Ömeroğlu, İskeçe Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, İskeçe Belediye Başkan Yardımcıları Levent Karaosman ve Süha Bekiroğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, DEB Partisi’nin İskeçe temsilcisi Bahri Belço, İskeçe  Müftülüğü Eğitim Şube Müdürü Mustafa Trampa, İskeçe Müftülüğü Personel Şube Müdürü Mustafa Kamu, İskeçe Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Rıdvan Topçu, İskeçe Müftülüğü Özel Kalem Müdürü Secdat Küçük, İskeçe Müftülüğü Sekreteri Ali  Ferhat, İskeçe Müftülüğü ilâhi korusu, İskeçe Müftülüğü din görevlileri ile kalabalık bir cemaat katıldı.

T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: ‘‘Koyunköy’de İskeçe Müftülüğü ve köy halkı işbirliğinde düzenlenen Mahya’ya soydaşlarımız çok yoğun bir ilgi gösterdiler. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımlarıyla destek veren soydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.’’

İskeçe Müftü Vekili Ahmet Hraloğlu ise sosyal medyada konuyla ilgili ‘‘Koyunköy’de düzenlenen muhteşem mahya törenine katıldım. Emeği geçenleri tebrik ederim. Allah kabul etsin.’’ açıklamasını yaptı.