BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU’NUN İSKEÇE’DEKİ MÜFTÜ SEÇİMİYLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

05-09-2022

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, İskeçe’de 9 Eylül Cuma günü yapılacak olan Müftü seçimiyle ilgili yaptığı açıklama şöyledir:

“İskeçe’de Müftü seçimi tarihinin açıklanmasının hemen ertesinde vatandaşı olduğumuz ülkenin devlet mekanizması bize karşı harekete geçmiştir.

İskeçeli siyasetçi, Türk azınlık mensuplarının özellikle hedef alındığı da açıkça görülmüştür.

Batı Trakya Türk Azınlığı Müftüsünü seçmekten ve Müftülerine sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyecektir.

İç siyaset sahnesinde üzerimizden oynanmak istenen bu kirli oyunların bizi ve toplumumuzu yıldırması mümkün değildir. Tam aksine bu kirli oyunlar halkımızın azim ve gayretini daha da arttıracaktır.

Azınlığımızı kimliğine, dinine, Müftüsüne ve gasp edilen bütün haklarına sahip çıkmak üzere 9 Eylül Cuma günü İskeçe’de camileri doldurmaya bir kez daha davet ediyoruz.

Öte yandan bu seçim sürecinin başlamasıyla beraber hem Türkiye’de, hem de Yunanistan’da kimin kimlerle yol yürüdüğü de net olarak ortaya çıkmıştır.

Azınlığımızın beklentilerine ve hukuka aykırı yeni Müftülük Yasasının kabul edilmesine dün tek laf dahi edemeyenler, bugün halkımızın beklentilerine uygun şekilde gerçekleştirilecek Müftü seçimleriyle ilgili ahkâm kesmektedirler. Bu durumu halkımızın en iyi şekilde takdir edeceğine olan inancımız tamdır.

Diğer taraftan destek açıklaması yapar gibi görünen, hedef saptırmaya çalışan adeta timsah gözyaşı döken siyasetçilerimiz de mevcuttur. Bunların da toplum nezdinde hiçbir hükümleri bulunmamaktadır.”